въцѣненыи — (1*) прич. страд. прош. Оцененный. В роли с.: Нецѣненаго же вѣна. и прибытокъ и възърастѣнь˫а. и половины жена зрить. и та вземлеть. ѿ рабъ рожьша˫а(с) дѣ(т). плоды же и рожень˫а ѿ ѡвець и ѿ иного скота. му(ж) вземлеть… и ѿлагаеть во ѹмерши(х)… … Словарь древнерусского языка (XI-XIV вв.)
намѣненыи — (4*) прич. страд. прош. Упомянутый, названный: преже же намѣненѹѹмѹ. ѳеѡдорѹ сѹщю тъгда келарю. ЖФП XII, 42б; створисѧ чюдо и сдѣ намѣнены(х) не мне (τῶν προειρημένων) ГБ XIV, 176б; разболѣсѧ агапи(т). и прииде к немѹ преже намѣненыи. арменинъ.… … Словарь древнерусского языка (XI-XIV вв.)
нецѣненыи — (1*) пр. Такой, который не был оценен: Нецѣненаго же вѣна. и прибытокъ (и) възрастѣнь˫а. и половины жена зрить и та вземлеть. ѿ рабъ рожьша˫а(с) дѣ(т). (ἀδιατιμήτου) ΚΡ 1284, 284в … Словарь древнерусского языка (XI-XIV вв.)
осѣненыи — (6*) прич. страд. прош. 1.Затененный. Перен.: гаданиѥ же ѥсть слово ѡсѣнено и причтено по ре(ч)номѹ (συνεσκιασμένος) ГА XIV1, 74г; сказавыи пре(д) симь. моисѣю б҃ъ. егда о си(х) заповѣдаше. смотри бо рече да створиши все по образу. иже показа(н)… … Словарь древнерусского языка (XI-XIV вв.)
осѣнено — (1*) нар. к осѣненыи в 1 знач.: ˫ако и премѹдрыи Филонъ ѿвѣща. аще и ѡсѣнѣнь [в др. сп. осѣнѣно] изречено бы(с), то подобаѥть вѣдати, ˫ако Июдѣѥмъ, на многобожьстви˫а желающимъ, законьствѹють (συνεσκιασμένως) ГА XIV1, 223б … Словарь древнерусского языка (XI-XIV вв.)